Mer än bara glass

- Det är mer än bara glass, det är ett hantverk, säger Ingar Hirseland med ett allvarligt leende. Ingar och kollegan Gunnel Nilsson grundade tillsammans företaget Jarse Glass & Konfektyr efter en kurs i småskalig livsmedelsproduktion i Jämtland. Kursen behandlade, förutom produktionen av glass, bland annat sylt och marmelad. Sedan juli i år har de tillverkat sin fantastiskt goda ekologiska glass.
        
Glassen görs i största möjliga mån av inte bara närproducerade, utan till och med lokala råvaror. Äggen kommer från Skalbergs Ägg i Vålsjö, mjölken från Björs på Stenö och honungen som Ingar och Gunnel använder istället för glukos kommer från Christopher Boie i Järvsö. Sockret och chokladen är de enda råvaror som inte är ekologiska. "Inte än", säger Ingar "men jag tror att det är den renaste glassen som finns i Sverige just nu."


Smakerna varierar efter säsong. Utöver basutbudet av Vanilj, Choklad och Mocca finns de delikata mästerverken Saffran, Ingefära och Pepparkaka. Just nu finns även en begränsad mängd av höstsäsongens smaker Lingon och Hjortron kvar i utbudet. Det finns tankar och idéer om att utöka produktionen till bakverk och andra godsaker, självklart också ekologiska, men när det blir kan Ingar inte säga. "Det är mer än att bara göra glassen", förklarar Ingar och ler mot mig.



Jarseglass finns att köpa på Två Gröna Bönor i Hudiksvall.


Kommentarer
Postat av: Stina Berg

Bra gjort EkoHudik!! :)

2008-11-21 @ 23:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0