Kryddiga sojabönsbiffar

250 gram sojabönor (en burk)
1 ägg
1 dl sojamjöl
2 dl fryst spenat
4-5 msk jordnötssmör
2 msk honung
(2 msk apelsinjuice)
1 tsk cayennepeppar lr. chilipulver
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk ingefära
örtsalt
peppar
1 hackad chilifrukt till garnering.
Olja/smör att steka i. 

 

Mosa eller mixa i en bunke/matberedare sojabönor med ägg, vitlök, jordnötsmör, honung och apelsinjuice. Tina spenaten och pressa ur allt vatten innan du blandar ner även den.

Tillsätt sojamjöl tills konsistensen blivit ungefär som en lite tjockare, klumpfri gröt. Blanda i cayenne, ingefära, örtsalt och peppar efter smak.

Rulla till valfri form. Stek på medelhög värme i olja/smör tills de fått en gyllenbrun färg.

Strö över hackad chili och ringla gärna lite sesamolja över. Servera med valfritt spannmål, typ bulgur, quinoa och sweet chili!


Kommentarer
Postat av: Anonym

vaddå, är du vegetarian?

2009-01-20 @ 10:09:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0